06 533 014 19 info@boekhoudmannetje.nl
Altijd je boekhouding op orde Meld je aan
Vanaf €100,- Starter & ZZP

Wat kun je verwachten van jouw Boekhoudmannetje?

Een volledig online bijgewerkte boekhouding en gegarandeerd op tijd ingediende aangiftes bij de Belastingdienst. En meer:

Administratie maandelijks bijgewerkt, verkoop, inkoop en bank

Iedere maand wordt je administratie volledig bijgewerkt. Alle facturen die je naar je klanten hebt verzonden, bonnetjes en inkoopfacturen die je ontvangen hebt en je bankafschriften worden netjes geboekt. Zo heb je elke maand een duidelijk overzicht van je opbrengsten en kosten en of je nog iets verdiend hebt.

BTW aangifte per maand of per kwartaal

Iedere ondernemer moet omzetbelasting aangifte (BTW) doen. Normaal moet je over je verkopen BTW afdragen en over je inkopen BTW terugvragen. Dus bij een gezonde onderneming moet je doorgaans BTW betalen (uiteraard zijn er uitzonderingen zoals verlegde BTW of import). De BTW aangifte moet meestal per kwartaal gedaan worden, eind april – juli – okt – jan. Elk kwartaal krijg je een overzicht van je BTW aangifte en of je moet betalen of dat je geld terugkrijgt, dus ook hier geen verrassingen. Ook wordt de BTW aangifte direct bij de Belastingdienst ingediend, zodat je nooit meer te laat bent en of boetes krijgt.

Overzicht uitstaande verkopen (Debiteuren) en inkopen (Crediteuren)

Als je een verkoopfactuur naar je klant verstuurd ontstaat er een Debiteur. Hetzelfde geldt voor inkoopfacturen alleen ontstaat er dan een Crediteur. Bij de Debiteur krijg je nog geld en bij de Crediteur moet je nog betalen. Wanneer je de betaling ontvangt of moet betalen is afhankelijk van de betalingstermijn die je hebt afgesproken. Elke maand krijg je een overzicht van je Debiteuren en Crediteuren zodat je precies weet van wie je nog geld krijgt en aan wie je nog moet betalen.

Hulp bij incasseren van verkoop facturen (Debiteuren)

Het is natuurlijk heel vervelend als je klant om wat voor reden niet kan of wil betalen. Op een gegeven moment kun je een incasso bureau inschakelen, maar vaak is dan de relatie niet heel goed meer en dat is zonde. Ik kan je helpen om bij uitzonderlijke gevallen het incasseren van je geld te versnellen door bijvoorbeeld het versturen van brieven, e-mails of telefonisch contact op te nemen.

Mogelijkheid tot versturen van elektronische verkoopfacturen met iDEAL-link of credit card

Vaak worden verkoopfacturen door de ondernemer nog per post verzonden. Je kunt er ook voor kiezen om via je eigen administratie online facturen te e-mailen aan je klanten. De verkoopfactuur kun je aanpassen met je eigen logo en een IDeal betaallink of credit card link. De betaallink maakt het je klanten gemakkelijk om de betaling te doen, waardoor je sneller betaald krijgt. Daarnaast zijn de verkoopfacturen gelinkt aan de administratie en bespaar je veel tijd.

Toegang tot je eigen online administratie, uren registratie, offertes en nieuwsbrieven

Als je wilt kun je 24/7 toegang krijgen tot je eigen online administratie. Je kunt dan precies zien wat er geboekt is en overzichten inzien. Daarnaast kun je ook offertes, digitale facturen en herinneringen e-mailen, je urenregistratie bijhouden en nieuwsbrieven naar klanten en of relaties mailen.

Kwartaal -en jaaroverzichten (V&W en balans)

Elk kwartaal krijg je een financieel overzicht van je winst- en verliesrekening, balans en BTW overzicht over de afgelopen periode. Elk jaar, april, krijg je een jaaroverzicht van het voorgaande jaar. Dit overzicht bestaat uit een winst- en verliesrekening, balans en een heldere toelichting.

Inkomstenbelasting inclusief je Partner

Elke jaar, uiterlijk juni moet bijna iedereen aangifte doen voor de Inkomstenbelasting. Dit is persoonlijk gebonden en niet aan je onderneming. Bij een Eenmanszaak val je onder de inkomstenbelasting. Dit houdt in dat het resultaat (winst en verlies) onderdeel is van je privé aangifte. Bij een Besloten Vennootschap (B.V.) is dat anders en valt de onderneming onder de Vennootschap Belasting (VPB). Bij een B.V. is dit iets ingewikkelder en zijn de regels strenger waardoor de VPB aangifte in overleg met je zal gebeuren. Je inkomstenbelasting aangifte wordt volledig verzorgd en uiteraard ook die van je fiscaal Partner, vaak je vrouw. Uiteraard wordt samen met jou gekeken of alle aftrekposten zijn meegenomen, zodat je niet teveel Belasting betaald.

Overstapservice

Je administratie uit voorgaande periode wordt verwerkt, zodat je per jaar een duidelijk en helder overzicht hebt. Vaak zitten ondernemers, voordat ze bij Het Boekhoudmannetje beginnen, bij een boekhoudkantoor of Accountant. Om het overstappen nog gemakkelijker te maken is er de Overstapservice. Je hoeft alleen maar de overzichten van voorgaande maanden te mailen en kom je er niet uit dan neem ik contact met je contactpersoon op en regel de rest.

Boekhoudmannetje scan: Betaal je niet teveel Belasting?

Niemand wil teveel belasting betalen, daarom is er de Boekhoudmannetje scan. Er wordt gekeken welke kosten je kunt aftrekken, welke regels er zijn en hoe je kunt besparen.

Gratis 1 algemeen financieel advies gesprek ter waarde van €85,00

Je krijgt een gratis advies gesprek. Hierin wordt samen met jou gekeken naar je onderneming en wat er eventueel beter of anders zou kunnen. Uiteraard is het aan jou of je er iets mee wil doen.

Onbeperkt aantal boekingen

Vaak kun je een abonnement afsluiten bij een Boekhouder en of Accountant waarbij je maar een beperkt aantal boekingen per maand mag laten doen. Zo kan het zijn dat je maandelijkse kosten veel hoger uitvallen dan dat je verwacht had. Bij jouw Boekhoudmannetje wordt gewoon je volledige boekhouding bijgehouden zonder limieten en beperkingen of extra kosten!