06 533 014 19 info@boekhoudmannetje.nl
Eenvoudig, flexibel en goedkoop Meld je aan
Vanaf €100,- Starter & ZZP
Bus van de zaak

Bus van de zaak

Ik heb een bus van de zaak, maar hoe zit dat met bijtelling?

Iedere ondernemer die een auto van de zaak heeft zal te maken krijgen met bijtelling. Gelukkig zijn er een paar uitzonderingen. Zo kun je ervoor kiezen om een km registratie bij te houden, waardoor je je bus van de zaak alleen zakelijk rijdt, dus niet prive. Je dient dan een km administratie bij te houden en mag maximaal 500km per jaar prive rijden. Je kunt ook een verklaring in overleg met je Werkgever opstellen dat je geen prive km rijd. Veel ondernemers kiezen hier niet voor omdat ze dit teveel gedoe vinden.

Een andere optie is wanneer je een bus hebt en je aankunt tonen dat deze alleen voor je werk gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan alleen een voor-cabine en inrichting van de bus. Bijvoorbeeld: Een stukadoor die achterin zijn bus werkspullen en voorraad heeft liggen en in de voor-cabine het een "georganiseerde rotzooi is", waardoor je aannemelijk kunt maken dat je hierin geen prive ritten kan maken.

Let wel op, de Belastingdienst kan hier zeer streng in zijn, dus laat je goed adviseren. 

terug naar vorige pagina
Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php70/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libpng16.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory